Tietosuojaseloste

Tietojesi suojaaminen on meille erittäin tärkeää. Kun käytät sivustoamme EMP.fi tai EMP-sovellusta iOS- tai Android-laitteella, noudatamme kaikkia soveltuvia tietosuojalainsäädännön määräyksiä seuraavan tietosuojaselosteen mukaisesti.

 

1 Rekisterinpitäjä

 

E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH

Edustajat: toimitusjohtaja Ernst Trapp ja tri Jan Fischer

Darmer Esch 70a

49811 Lingen

SAKSA

Puhelin: 05 91 - 9 14 310

Sähköposti: mailbox@emp.de

Yhteystiedot (Suomi): sähköposti asiakaspalvelu@emp.fi, puhelinnumero 013 788 1800.

 

Tietosuojavastaava:

André Bosse

Darmer Esch 70a

49811 Lingen

SAKSA

Puhelin: 05 91 - 9 14 310

Sähköposti: datenschutz@emp.de

 

Tietosuojavastaava on DEKRAn sertifioima ”tietosuoja-asiantuntija”.

Tietosuoja-asiantuntijan sertifioinnin saadakseen tietosuojavastaavan on osoitettava alan asiantuntemuksensa kirjallisessa kokeessa. DEKRAn sertifiointi on määräaikainen, ja se voidaan uusia tekemällä koe uudelleen säännöllisin väliajoin tai toimittamalla todistus osallistumisesta jatkokoulutuksiin. Sertifioinnin myöntää DEKRA Certification GmbH, Handwerkstr. 15, 70565 Stuttgart, SAKSA.

 

Vaadittava alan asiantuntemus on kuvattu yksityiskohtaisesti osoitteessa http://www.dekra-personenzertifizierung.de/fachkraft-datenschutz, ja siihen sisältyvät muun muassa seuraavat asiat:

 

-   EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen määräykset ja toimeenpano (EU GDPR)

-   Tarkistetun Federal Data Protection Act -lain (BDSG, uusi) määräykset ja toimeenpano

-   Tietoturva ja kyberturvallisuus: tekniset ja organisaation toimenpiteet

-   Riskinhallinta

-   Tietosuojahallinto – tietosuojan järjestäminen yhtiössä

-   Henkilötietojen käsittelyn periaatteet

-   Tietosuojavastaava (sisäinen/ulkoinen)

-   Rekisteröityjen oikeudet

-   Ilmoitusvelvollisuudet

-   Muuta (katso linkki)

 

Tietosuojavastaavamme täyttävät nämä vaatimukset. DEKRAn leiman mukaisesti nykyinen sertifiointi on voimassa tammikuuhun 2020 saakka.

 

2 Kerätyt tiedot ja käyttötarkoitus

 

Keräämme suostumuksellasi henkilötietojasi tehdäksemme sopimuksia kanssasi ja/tai hoitaaksemme lakisääteiset velvollisuutemme. Henkilötietoihin kuuluvat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyvät tiedot. Yleisin tilanne henkilötietojen on tilauksen tekemisen yhteydessä mudostuva kauppasopimus.

 

2.1 Käyttötiedot

 

Kun vierailet sivustollamme tai käytät EMP-sovellusta, keräämme käyttötietoja, kuten tiedot käyttämästäsi selaimesta, käyttöaikatiedot, vieraillut tuotesivut, päätelaitetiedot ja sovelluksen versiotiedot. Tietoja käytetään tilastollisiin tarkoituksiin, tuotteidemme ja palveluidemme optimointiin ja järjestelmän turvallisuuden takaamiseen.

 

2.2  Rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä tilauksen yhteydessä kerättävät tiedot

 

Kun tilaat tuotteita rekisteröitymättä (”Tee pikatilaus” -toiminto), tallennamme tilauksesi käsittelemiseen tarvittavat henkilötiedot (nimi, osoite, sähköposti, syntymäaika (lähetämme asiakkaillemme sähköpostitse syntymäpäiväyllätyksiä), maksutiedot). Lisäksi voit ilmoittaa meille puhelinnumerosi, jolloin voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä ja saat Postilta tekstiviestillä saapumisilmoituksen, kun pakettisi on noudettavissa. Sekä suomenkielinen että kansainvälinen asiakaspalvelumme on myös rekisteröitymättömien asiakkaidemme palveluksessa.

Käsittelemme henkilötietojasi tilauksesi käsittelemiseksi ja toimittamiseksi sekä tuotteidemme ja asiakaspalvelumme optimoimiseksi. Tilauksesi käsittelemiseksi ja toimittamiseksi tai asiakastietojen käsittelemiseksi tai ylläpitämiseksi luovutamme henkilötietojasi myös erikoispalveluntarjoajille kuten kuljetusyhtiöille.

 

2.3 Rekisteröityneiltä käyttäjiltä tilauksen yhteydessä kerättävät tiedot

 

Tuotteiden tilaaminen EMP:ltä on helppoa. Voit rekisteröityä palveluumme ilmaiseksi ja tallentaa henkilötietosi salasanasuojatulle asiakastilillesi riippumatta siitä, teetkö tilausta vai et. EMP-asiakastili helpottaa tuotteiden tilaamista ja tarjoaa seuraavat edut:

 

-   Tilaamasi tuotteet lisätään ostoskoriisi, ja voit jatkaa ostosten tekemistä myös myöhemmin.

-   Sinun ei tarvitse syöttää tietojasi aina, kun haluat tilata tuotteitamme.

-   Tietosi ovat aina käytettävissä ja voit käyttää niin suomalaista kuin kansainvälistäkin EMP:n asiakaspalvelua.

-   Voit muokata henkilötietojasi kohdassa ”Asiakastilisi” tai poistaa tilisi verkkokaupasta (lue lisää alta).

-   Rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita tilausten tekemiseen.

 

Asiakastilin luomiseksi tarvitsemme nimesi, sähköpostiosoitteesi ja syntymäaikasi. Voit halutessasi kertoa myös puhelinnumerosi. Pääset tarkistamaan asiakastilisi ja tilillesi tallennetut tiedot milloin tahansa kirjauduttuasi sisään asiakastilillesi kohdassa ”Tilin asetukset”. Voit poistaa asiakastilisi verkkokaupassamme klikkaamalla linkkiä ”Poista asiakastili”. Huomaathan, että poistaessasi asiakastilisi kaikki tiliäsi varten kerätyt tiedot poistetaan verkkokaupasta, ellei niitä tarvita avoimen tilauksen toimittamiseen ja/tai lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseen. Jos siis haluat tehdä uuden tilauksen, Sinun on syötettävä tietosi uudelleen.

Kirjaudu ulos asiakastililtäsi jokaisen käytön ja rekisteröitymisen jälkeen estääksesi tilin asiattoman käytön. Joissakin selaimissa on mahdollista tallentaa käyttäjätunnus ja salasana, jolloin ne ovat automaattisesti käytettävissä, kun kirjaudut asiakastilillesi uudelleen. Tämä on hyvä huomioida etenkin, jos käytät asiakastiliäsi julkiselta tietokoneelta tai jos tietokonettasi käyttää lisäksesi joku muu.

Jos haluat jäseneksi Backstage Clubiimme, Sinun on luotava ensin asiakastili. Tämän jälkeen keräämiämme tietoja käytetään myös palveluiden tarjoamiseen Backstage Clubin jäsenille.

 

2.4 Kansainvälinen asiakaspalvelu

 

Tavoitteemme on tarjota sinulle aina miellyttävää, helppoa ja ammattitaitoista asiakaspalvelua.

Sekä suomalainen että kansainvälinen asiakaspalvelumme on kaikkien EMP-yhtiöiden asiakkaiden käytettävissä koko kaupantekoprosessin ajan. EMP-yhtiöihin kuuluvat yritykset E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft GmbH, EMP Mail Order UK Ltd., Emp Mailorder Italia S.r.l., Large Popmerchandising B.V. ja Large Popmerchandising B.V.B.A.

Tämä tarkoittaa, että voit halutessasi ottaa yhteyttä myös muiden EMP-yhtiöiden asiakaspalveluihin, etkä ainoastaan siihen, josta alunperin teit tilauksen. EMP-yhtiö, josta teit tilauksen, voi luovuttaa tietoja toiselle EMP-yhtiölle yritykselle, jotta he voivat käyttää tietojasi asiakaspalvelussaan.

Jos jätät palvelupyyntösi yhteydenottolomakkeellamme, keräämme yhteydenottoon tarvittavat tiedot (nimi, sähköposti). Vaihtoehtoisesti voit antaa asiakasnumerosi ja osoitteesi, jolloin voimme käsitellä palvelupyyntösi nopeammin ja tehokkaammin.

 

2.5 Tietojen kerääminen markkinointitarkoituksiin, esimerkiksi kuvaston tilaaminen

 

Ylläkuvattujen lisäksi käytämme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiimme (esimerkiksi kuvastomme lähettäminen). Jos tilaat kuvastomme, keräämme nimesi, osoitteesi, syntymäaikasi, sukupuolesi ja sähköpostiosoitteesi. Voit halutessasi antaa myös muita lisätietoja, kuten puhelinnumeron ja tiedon siitä, miten tutustuit EMP:hen.

 

3 EMP:n sähköinen uutiskirje

 

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tilata ilmaiseksi sähköisen EMP-uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeemme saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa tuotteistamme ja palveluistamme, mukaan lukien uudet tuotteet, tarjouskampanjat ja muita ajankohtaisia tietoja.

Antamalla sähköpostiosoitteesi, hyväksymällä tietosuojaselosteemme ja klikkaamalla ”Tilaa” suostut siihen, että E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH, Darmer Esch 70a, 49811 Lingen, Saksa, voi käyttää sähköpostiosoitettasi sähköiseen markkinointiin seuraavasti:

 

Tilaan EMP-uutiskirjeen ja suostun siihen, että E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH  voi käsitellä henkilötietojani ja lähettää minulle säännöllisesti tietoa tuotteistaan. Henkilötietojani käsitellään Tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Voin perua suostumukseni milloin tahansa ilmoittamalla siitä E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH:lle.

 

Uutiskirjettä tilatessasi voit halutessasi antaa meille itsestäsi lisätietoja kuten etu- ja sukunimesi, syntymäaikasi ja kiinnostuksen kohteesi, joista haluaisit saada meiltä lisätietoa.

Tilattuasi uutiskirjeemme lähetämme Sinulle sähköpostin. Viimeistele uutiskirjeen tilauksesi klikkaamalla sähköpostissa olevaa aktivointilinkkiä. Tällöin sähköpostisi tallennetaan tietokantaamme, eikä sitä luovuteta kolmansille osapuolille.

Jotta voimme lähettää Sinulle uutiskirjeessämme juuri Sinun kiinnostuksen kohteitasi vastaavaa tietoa, analysoimme, kuinka käytät verkkokauppaamme, eli mitä tuotteita katselet ja tilaat. Analyysin tietoa ei käytetä muihin tarkoituksiin, eikä sitä luovuteta kolmansille osapuolille. Seuraamme sivustomme käyttöä evästeillä. Valtaosassa selaimista oletusasetuksena on evästeiden hyväksyminen. Voit hyväksyä istunto- ja/tai pysyvät evästeet tai estää niiden käytön selaimesi yksityisyysasetuksista. Jos päätät estää evästeiden käytön, et välttämättä pysty enää käyttämään kaikkia sivustomme toimintoja, eivätkä kaikki verkkosivut välttämättä näy oikein.

Uutiskirjeemme parantamiseksi käytämme myös Emarsys-sähköpostianalyysipalvelua, jonka toimittaa Emarsys Interactive Services GmbH. Seuraamme, kuinka reagoit lähettämiimme sähköposteihin analysoimalla avaatko sähköpostisi ja mitä linkkejä klikkaat. Sähköpostien avaamista seurataan automaattisesti noutamalla jäljityskuvake palvelimelta, kun viesti avataan. Lisätietoa Emarsysin tietosuojasta löytyy osoitteesta:

https://www.emarsys.com/en/privacy-policy/.

Jos et halua enää vastaanottaa uutiskirjeitämme, voit perua tilauksen milloin tahansa. Jokaisen uutiskirjeen lopussa on linkki, jota klikkaamalla uutiskirjeen voi perua helposti, nopeasti ja ilmaiseksi. Voit perua uutiskirjeen tilauksen myös lähettämällä siitä vapaamuotoisen ilmoituksen osoitteeseen asiakaspalvelu@emp.fi. Jos perut uutiskirjeen tilauksen, kaikki EMP:n uutiskirjeen tilauksen yhteydessä antamasi tiedot poistetaan.

 

4 Saksan kilpailulain (UWG) 3 luvun 7 §:ssä tarkoitettu sähköpostimainonta(UWG)

 

Saksan kilpailulain (UWG) 3 luvun 7 §:ssä tarkoitetulla tavalla voimme käyttää tuotetta tai palvelua maksua vastaan hankkiessasi antamaasi sähköpostiosoitetta lähettääksemme sinulle mainoksia muista samantyyppisistä tarjoamistamme tuotteista tai palveluista. Jos et halua enää saada mainoksia samantyyppisistä tuotteista tai palveluista, voit kieltää sähköpostiosoitteesi tämäntyyppisen käytön milloin tahansa ilman muutoskuluja, pois lukien perusmaksut. Voit lopettaa tuotesuositusten lähettämisen sähköpostiosoitteeseesi klikkaamalla sähköpostissa olevaa perumislinkkiä.

 

5 Tietojen luovutus kolmansille osapuolille

 

Henkilötietoja luovutetaan kolmansille osapuolille vain, jos se on välttämätöntä heidän määriteltyihin tarkoituksiinsa. Luovutamme henkilötietosi kuljetusyhtiölle tilauksesi toimittamiseksi ja maksupalveluntarjoajalle, jonka olet valinnut maksusi käsittelijäksi. Henkilötietojasi ei siirretä kolmansille osapuolille mistään muusta syystä (esimerkiksi kolmansien osapuolten markkinointitarkoituksiin).

Tietojasi siirretään kolmansiin maihin vain, jos olemme tästä Sinulle tietosuojaselosteessamme nimenomaisesti kertoneet. Tässä tapauksessa teemme asianmukaiset toimenpiteet varmistaaksemme, että tietojasi vastaanottavat kolmannet osapuolet suojaavat henkilötietosi riittävällä tavalla.

 

6 Tietojen poistaminen

 

Tallentamamme henkilötiedot poistetaan, jos jokin alla olevasta kolmesta ehdosta täyttyy:

 

-   Olet peruuttanut suostumuksesi tietojesi käsittelyyn

-   Tietoja ei enää tarvita niiden tallentamistarkoituksen saavuttamiseksi, tai

-   Tallennus tulee muista lainsäädännöllisistä syistä lainvastaiseksi.

 

Jos tietosi poistetaan tai lukitaan, et voi enää käyttää tiettyjä palveluita. Emme poista tietoja, mikäli ja siinä määrin kun meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tiedot.

 

7 Sinun oikeutesi

 

Pyynnöstäsi ilmoitamme Sinulle, mitä henkilötietojasi meillä on tallennettuna. Tieto voidaan toimittaa myös sähköisesti. Pyynnöstäsi myös korjaamme, lukitsemme tai poistamme tallentamamme henkilötietosi. Lakisääteinen velvollisuutemme tallentaa tietojasi voi estää henkilötietojesi poistamisen. Voit perua suostumuksesi käsitellä henkilötietojasi milloin tahansa. Peruminen koskee tulevaa tietojesi käsittelyä, eikä se vaikuta lainmukaiseen ennen suostumuksesi perumista tapahtuneeseen tietojesi käsittelyyn.

Sinulla on oikeus pyytää, että asetamme meille antamasi ja automaattisesti käsittelemämme tiedon konekielisenä käytettäväksesi tai siirrämme sen muille rekisterinpitäjille tai käyttöön, johon olet antanut suostumuksesi.

Voit myös vastustaa henkilötietojesi käyttöä, käsittelyä tai siirtoa esimerkiksi suoramarkkinointitarkoituksiin (esimerkiksi sähköpostimainokset tai kuvastot) milloin tahansa ilmoittamalla siitä tietosuojavastaavallemme (yllä olevaan osoitteeseen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen datenschutz@emp.de tai asiakaspalvelu@emp.fi) ilman muutosmaksuja, pois lukien perusmaksut. Viestisi vastaanotettuamme lopetamme kyseisten tietojen käsittelyn tai käytön suoramarkkinointiin, ja lopetamme välittömästi mainosten, mukaan lukien kuvastomme, lähettämisen Sinulle.

Voit myös jättää valituksen toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle Hannoverissa (saksa) tai Helsingissä (Suomi).

 

8 Tietoturva ja salaus

 

Suojaamme henkilötietojasi tietojenkäsittelyyn liittyviltä riskeiltä. Tätä varten ylläpidämme asianmukaisia, uusimpia teknisiä ja organisatorisia menettelyjä.

Henkilötietosi, kuten nimesi, osoitteesi ja luottokorttinumerosi salataan palvelimemme tietoturvaohjelmistolla (secure sockets layer – SSL). Asiattomat kolmannet osapuolet eivät pääse näkemään kyseistä tietoa, kun sitä välitetään internetissä. Palvelimemme salausohjelmisto (secure sockets layers – SSL) salaa syöttämäsi tiedot niin, että ne voidaan lähettää turvallisesti internetissä.

 

9 Maksaminen laskulla – tietojen luovutus Klarnalle

 

Valitsemalla maksutavaksi ”Klarna Lasku” tai ”Klarna Tili” suostut siihen, että voimme tallentaa laskulla hankittavan ostoksen käsittelyyn ja henkilöllisyyden sekä luottotietojen tarkastamiseen tarvittavat henkilötiedot, kuten etu- ja sukunimesi, osoitteesi, syntymäaikasi, henkilötunnuksesi, sukupuolesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi sekä laskulla hankittavan ostoksen käsittelyyn ja tilaukseen liittyvät tiedot, kuten tuotteiden lukumäärä, tuotenumerot, laskun loppusumma, verot prosentteina, ja luovuttaa kyseiset tiedot yhtiölle Klarna GmbH, Theresienhöhe 12, 80039 München (jäljempänä ”Klarna”). Tiedot luovutetaan, jotta Klarna voi käsitellä ostoksesi valitsemallasi maksutavalla, lähettää Sinulle laskun sekä tarkastaa henkilöllisyytesi ja luottotietosi. Klarnalla on laillinen oikeus saada asiakkaan henkilötiedot, joita se tarvitsee tarkastaakseen asiakkaan henkilöllisyyden ja luottotiedot asiaankuuluvalta luottolaitokselta. Lisätietoa Klarnan yhteistyöluottolaitoksista löytyy Klarnan tietosuojaselosteesta. Sopimuksen solmimisen, toimeenpanon ja päättämisen yhteydessä Klarna tallentaa ja käyttää osoitteen varmistamisen lisäksi myös tietoa asiakkaan maksuhistoriasta ja tulevaa maksukäyttäytymistä ennustavaa todennäköisyystietoa. Klarna laskee arvot tieteellisesti tunnustetulla matemaattis-tilastollisella menetelmällä. Klarna käyttää tätä tarkoitusta varten myös osoitetietojasi. Jos laskelma osoittaa, että luottoluokituksesi ei ole riittävän korkea, Klarna ilmoittaa Sinulle asiasta viipymättä.

Voit milloin tahansa perua Klarnalle antamasi suostumuksen käyttää henkilötietojasi ilmoittamalla siitä Klarnalle. Vaikka peruisit suostumuksesi, Klarnalla on kuitenkin oikeus käsitellä, käyttää ja luovuttaa henkilötietojasi tarvittavassa laajuudessa Klarnan palveluja hyödyntävän maksun käsittelyyn, lain niin vaatiessa tai tuomioistuimen tai viranomaisen niin vaatiessa.

 

10 Kilpailut

 

Jos osallistut kilpailuumme, tallennamme kilpailuun osallistuessasi antamasi tiedot.

Jos voitat kilpailun, E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH julkaisee pääsääntöisesti etunimesi, sukunimesi ensimmäisen kirjaimen ja paikkakunnan. Otamme Sinuun yhteyttä mahdollisuuksien mukaan myös sähköpostilla, puhelimella ja/tai esimerkiksi Facebook-viestillä.

E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH käsittelee kilpailuun osallistuvien henkilötietoja kilpailun läpiviemiseksi sekä tilastollisiin tarkoituksiin.

Tallennetut henkilötiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita kilpailua varten tai niiden tallentaminen tulee muista lainsäädännöllisistä syistä laittomaksi.

 

11 Facebook Connect ja Google+ -tunnuksilla kirjautuminen

 

Voit kirjautua verkkosivustollemme käyttäen ”Facebook Connect” palvelua, jonka tarjoaa Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, U.S.A. (jäljempänä ”Facebook”). Jos kirjaudut Facebook Connectilla, verkkosivustollamme oleva profiilisi linkitetään Facebook-profiiliisi. Jos käytät Facebook Connectia, voit rekisteröityä palveluumme Facebook-käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Tällöin Facebook-käyttäjätietosi lähetetään meille ja linkitetään verkkosivustollamme olevaan käyttäjätiliisi. Lisäksi annat meille luvan lähettää Sinulle sähköposteja Facebook-profiiliisi liittyvään sähköpostiosoitteeseesi. Lisätietoja tiedoistasi, niiden tallentamisesta, suojaamisesta ja yksityisyydensuojastasi löytyy Facebookin tietosuojaselosteesta. Älä kirjaudu verkkosivuillemme Facebook Connectia käyttäen, jos et halua linkittää Facebook-profiiliasi ja verkkopalvelumme käyttäjätiliäsi.

Voit kirjautua verkkosivustollemme myös Google+-tunnuksillasi, joka on Google, Inc. (jäljempänä ”Google”) toimittama palvelu. Jos kirjaudut verkkosivustollemme Google+-tunnuksillasi, käytämme ja käsittelemme antamiasi tietoja ainoastaan rekisteröintiäsi varten. Google+-tunnuksilla kirjautuminen tapahtuu Googlen tietosuojaselosteen ja yleisten sopimusehtojen mukaisesti. Kirjautuessasi verkkosivustollemme Google+-tunnuksillasi, Google luovuttaa Google+-rekisteröintitietosi (mukaan lukien henkilötietosi, kuten nimi, sähköposti, puhelinnumero ja muut Google+-profiiliisi antamasi tiedot) EMP:lle. Lisätietoa Google+-tunnuksilla kirjautumisesta ja Google+-tunnustesi kirjautumisoikeuksien hallinnasta löytyy täältä.

Jos et halua antaa suostumustasi ylläkuvattujen tietojen luovuttamiseen, kirjaudu verkkosivustollemme Facebook Connectin tai Google+-tunnusten sijasta EMP-tilisi tunnuksilla.

 

12 Yhteisöliitännäiset

 

Käytämme sosiaalisen median verkkopalveluiden yhteisöliitännäisiä (jäljempänä ”liitännäiset”).

Suojataksemme paremmin tietosi sivustomme liitännäisiä ei ole integroitu verkkosivustoomme rajoituksetta, vaan ne ovat HTML-linkkeinä (niin kutsuttu shariff plugin). Tämä varmistaa, että verkkosivujemme käyttö ei vielä luo yhteyttä sosiaalisen median palveluntarjoajan palveluun. Pääset sosiaalisen median palveluumme klikkaamalla kyseisen palvelun kuvaketta, jolloin palvelu avautuu uudessa ikkunassa. Tämän jälkeen voit esimeriksi tykätä sivusta tai jakaa sen (kirjautuminen tarvittaessa).

Lisätietoja sosiaalisen median palveluntarjoajien omissa palveluissaan tallentamien tietojen laajuudesta, käsittelystä ja käytöstä sekä niihin liittyvistä oikeuksistasi ja yksityisyysasetuksista löytyy kunkin palveluntarjoajan tietosuojaselosteesta:

 

http://www.facebook.com/policy.php

https://policies.google.com/?hl=fi

https://policy.pinterest.com/fi/terms-of-service

https://twitter.com/en/privacy

https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policy

 

13 Evästeet ja seuranta

 

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selaimesi tallentaa tietokoneesi kovalevylle. Evästeemme eivät sisällä mitään henkilötietoja, ja niitä käytetään ainoastaan navigointi- ja tunnistustarkoituksiin.

Käytämme kahdenlaisia evästeitä: ”pysyviä evästeitä”, jotka säilyvät koneellasi pitempään, sekä ”istuntoevästeitä”, jotka vanhenevat heti, kun suljet selaimesi. Pysyvät evästeet auttavat meitä tunnistamaan Sinut, kun vierailet seuraavan kerran verkkosivuillamme. Voit kuitenkin halutessasi poistaa pysyvät evästeet selaimestasi. Istuntoevästeitä tarvitaan esimerkiksi säilyttämään ostoskoriin siirtämäsi tuotteet ostoskorissa, kunnes olet valmis tekemään tilauksen. Evästeiden avulla voimme myös analysoida, kuinka asiakkaamme käyttävät verkkokauppaamme, ja siten parantaa verkkokauppaamme jatkuvasti.

Valtaosassa selaimista oletusasetuksena on evästeiden hyväksyminen. Voit hyväksyä istunto- ja/tai pysyvät evästeet tai estää niiden käytön selaimesi yksityisyysasetuksista. Jos päätät estää evästeiden käytön, et välttämättä pysty enää käyttämään kaikkia sivustomme toimintoja, eivätkä kaikki verkkosivut välttämättä näy oikein.

 

14.1 Google Analytics

 

Verkkosivustomme käyttää Googlen toimittamaa Google Analytics -palvelua. Google Analytics käyttää tietokoneellesi tallennettuja evästeitä ja mahdollistaa verkkosivustomme käyttösi analysoinnin.

Evästeiden keräämä verkkosivustomme käyttöäsi koskeva tieto tallennetaan Googlen Yhdysvalloissa olevalle palvelimelle. Jos olet ottanut verkkosivustollemme käyttöön IP-osoitteesi anonymisoinnin, Google lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenmaissa sekä Euroopan talousalueeseen kuuluvissa maissa. Huomaathan, että Google Analytics on verkkosivustollamme konfiguroitu siten, että IP-osoitteet rekisteröidään anonyymisti (niin kutsuttu IP-masking). Koko IP-osoite lähetetään Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle anonymisoitavaksi vain poikkeustapauksissa. Google käyttää näitä tietoja verkkosivuston palveluntarjoajan puolesta analysoidakseen verkkosivuston käyttöä, kootakseen raportteja verkkosivuston toimista ja tarjotakseen muita verkkosivuston toimintaan ja Internetin käyttöön liittyviä palveluja verkkosivuston palveluntarjoajalle. Google ei yhdistä Google Analytics -toiminnon yhteydessä lähetettyä IP-osoitettasi muihin Googlen tallentamiin tietoihin. Voit hyväksyä istunto- ja/tai pysyvät evästeet tai estää niiden käytön selaimesi yksityisyysasetuksista. Jos päätät estää evästeiden käytön, et välttämättä pysty enää käyttämään kaikkia sivustomme toimintoja.

Käytämme myös Google Analytics -mainonnan ominaisuuksia, jotta voimme seurata näyttökertoja Google Display -verkostossa. Tätä tarkoitusta varten verkkosivustotietoja rikastetaan Googlen mainostuotteiden muiden kuin henkilökohtaisten tietojen avulla.

Voit estää verkkosivustosi (myös IP-osoitteen) käytön seurannan evästeiden välityksellä sekä Googlen mainostuotteiden tietojen seurannan ja käsittelyn lataamalla ja asentamalla selaimen laajennuksen, joka on saatavilla osoitteessa: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

 

14.2 Google Conversion Tracking

 

Googlen AdWords-mainoskampanjoidemme menestys mitataan Googlen Conversion Tracking -ohjelmalla, jonka toimittaja on Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043 (jäljempänä ”Google”). Jos siirryt verkkosivustoosi Google-mainoksen kautta, tietokoneellesi tallennetaan eväste. Näiden evästeiden kautta saamme palautetta siitä, mitä sivustollamme olevia tuotteita ja palveluita asiakkaamme käyttävät. Evästeet poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua, eikä meille lähetetä henkilötietoja. Jos haluat estää tulosseurannan evästeiden käytön, voit estää selaimesi yksityisasetuksista ”googladdservices.com” tulevat evästeet.

 

14.3 Google-uudelleenmarkkinointi

 

Käytämme verkkokaupassamme Google-uudelleenmarkkinointia, eli kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa mainontaa. Aikaisempien verkkokauppavierailujen aikana tätä tarkoitusta varten tallennettujen evästeiden ansiosta näet kiinnostuksen kohteitasi vastaavia mainoksia joko äskettäin tarkastelemistasi tai osto- ja selauskäyttäytymisesi perusteella Sinulle valituista tuotteista.

Voit luonnollisesti estää Googlen uudelleenmarkkinointiin käyttämien evästeiden käytön: https://goo.gl/1JswBM

Vaihtoehtoisesti voit myös estää kolmansien osapuolten lähettämien evästeiden käytön: http://www.networkadvertising.org/choices/

Lisätietoa Googlen tietosuojakäytännöstä: https://policies.google.com/privacy?hl=fi&gl=de

 

14.4 Criteo retargeting

 

Verkkosivustomme käyttää retargeting- eli mainosten uudelleenkohdistamisteknologiaa, jonka on toimittanut Criteo GmbH, Gewürzmühlstr. 11, 80538 München, Saksa, (jäljempänä ”Criteo”). Teknologia kerää tietoa verkkosivustojen kävijöiden selailukäyttäytymisestä markkinointitarkoituksiin nimettömänä ja asettaa tätä varten evästeitä. Tämän ansiosta Criteo voi analysoida selauskäyttäytymistä, jonka perusteella se voi esittää tuotesuosituksia mainosbannereissa asiakkaan vieraillessa muilla sivustoilla. Tiedot kerätään anonyyminä, eikä niitä käytetä sivustolla vierailevien tunnistamiseen. Criteon keräämiä tietoja käytetään ainoastaan mainostettujen tuotteiden ja palveluiden parantamiseen. Jokaisen bannerin oikeassa alakulmassa on pieni "i" (joka tarkoittaa "information") ja jonka voit avata viemällä hiiren kirjaimen päälle. Klikkaamalla kirjainta pääset järjestelmän tietosivulle, jossa järjestelmän käytön voi myös estää. Klikkaamalla ”opt-out” https://www.criteo.com/privacy/ tietokoneellesi tallennetaan eväste, joka estää kyseisten bannerien näyttämisen. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille.

Lisätietoa Criteon tietosuojakäytännöstä:  https://www.criteo.com/privacy/

 

14.7 Facebook Pixel

 

Käytämme verkkosivuillamme Facebook Custom Audience Pixel -palvelua, jonka asentaman evästeen ansiosta voimme nähdä, kuinka markkinointimme otetaan vastaan Facebookissa ja kuinka sitä voidaan parantaa.

Voimme esimerkiksi seurata käyttäytymistäsi sen jälkeen, kun olet siirtynyt myyjän verkkosivustolle klikkaamalla Facebook-mainosta. Tarkoituksena on analysoida Facebook-mainosten tehokkuutta tilastollisiin ja markkinatutkimustarkoituksiin sekä optimoida näin tuleva mainonta.

Tiedot kerätään nimettömänä, emmekä pysty jäljittämään henkilöllisyyttäsi. Tiedot tallentaa ja käsittelee Facebook, joten ne voidaan linkittää profiiliisi, ja Facebook voi käyttää niitä omassa mainonnassaan Facebookin tietosuojakäytännön mukaisesti (https://www.facebook.com/about/privacy). Tämä voi sallia Facebookin ja sen liikekumppaneiden mainosten esittämisen Facebookissa tai sen ulkopuolella.

 

14.8 Dynatrace suorituskyvyn seuranta

 

Käytämme verkkosivuillamme Dynatrace suorituskyvyn seurantaa, joka on Dynatrace LLC:n toimittama verkkopalvelu. Palvelu seuraa verkkosovellusten suorituskykyä. Kun palvelua käytetään, tietosi anonymisoidaan välittömästi.

Lisätietoja Dynatrace palvelun tietosuojakäytännöstä löydät täältä:

www.dynatrace.com/company/terms-and-conditions/privacy

 

14.9 Salesforce Commerce Cloud Analytics

 

Käytämme verkkosivuillamme Salesforce Commerce Cloud Analytics -palvelua, jonka toimittaa Salesforce Germany GmbH. Palvelu seuraa käyttäjän tapahtumatietoja verkkosivustollamme. Kerätty ja indeksoitu tieto analysoidaan. Indeksoitua tietoa voidaan esimerkiksi luokitella tai koota yhteen, esittää erilaisissa diagrammeissa ja kuvina, tai sitä voidaan täydentää lisätiedolla.

Lisätietoja Salesforces tietosuojakäytännöstä:

https://www.salesforce.com/eu/